Praten over je bezorgdheid

Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die aan zelfmoord denkt? Wil je er graag zijn voor deze persoon maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Ook hiervoor kan je terecht bij de Zelfmoordlijn.

Bij een acute noodsituatie
Voor informatie, advies en ondersteuning
Forum voor naasten
 

Bij een acute noodsituatie

Bij een acute noodsituatie neem je best contact op met:

top

Voor informatie, advies en ondersteuning

Ook wanneer je bezorgd bent om iemand kan je terecht bij Zelfmoordlijn 1813 voor een ondersteunend gesprek. Je kan de Zelfmoordlijn telefonisch bereiken via het gratis nummer 1813, chat en e-mail. Dit is volledig gratis en anoniem. De telefoondienst van de Zelfmoordlijn is 24/7 bereikbaar, de chat is elke avond beschikbaar tussen 18u30 en 22u.

Ben je een professionele hulpverlener? Dan kan je ASPHA contacteren, de Advieslijn Suïcidepreventie voor Artsen en Andere Hulpverleners. ASPHA is elke werkdag bereikbaar tussen 9u en 21u op het nummer 024/ 24 30 00. Je kan ook mailen naar info@aspha.be. Meer info over ASPHA vind je hier.

top

Forum voor naasten

Hulp verlenen aan iemand die aan zelfdoding denkt, kan ook voor jou als persoon vragen oproepen. Om zogenaamde 'naasten' te ondersteunen, loopt er momenteel een pilootproject rond een forum. Op dit forum kunnen naasten ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen. Meer info over dit forum vind je hier.

top

© Zelfmoord1813 - disclaimer